Rizskók
Egy kiadós leves után is tökéletes
- Könnyű
- Gréta20-40 perc
- 2020-11-21202.68 kcal/fő
1 főre | Érték |
---|---|
kcal: | 202.68 |
kJ: | 853.23 |
Szénhidrát: | 31.45 |
Amelyből cukrok: | 20.38 |
Zsír: | 5.96 |
Amelyből telített zsírsavak: | 3.61 |
Rost: | 0.3 |
Fehérje: | 5.13 |
Só: | 0.1 |
Az adott sor azért van pirossal kiemelve mert a recept alapanyagai között van olyan alapanyag amelynek az összetevőjének az értékét nem adta meg a gyártó. Melyek értéket nem tudjuk.
Eredetileg a recept 16 főre / darabra szólt.
Módosítsuk
Főre/adagra
Alapanyagok
- 5dbTojás egész (általános) 1 db 52g
- 1lTej /Magyar/ 2,8 %
- 5dkgTeavaj /Magyar/
- 20dkgkristálycukor SweetFamily
- 20dkgrizs Mesterrizs "B" minőségű
- 15dkgmazsola Mogyi
- 5gvaníliás cukor Tesco
Elkészítés
Elkészítés a megadott link alatt
- Felforralom a tejet, majd beleteszem a rizst. Takarékra veszem és kevergetés mellett hagyom, hogy rizsszemek megduzzadjanak.
- Fűzhelyről levéve nagyon kihűlni, majd belekeverem a tojás sárgáját, vajat, vaníliás cukrot, majd a kristálycukor felét és a mazsolát.
- A tojás fehérjét habbá verem, és hozzá adom a cukrot a végén, addig verem ( turmix géppel nagy fokozaton ) amíg teljesen kemény nem lesz.
- Óvatos mozdulatokkal a felver habot bele keverem a rizses masszába.
- Kivajazott tepsibe bele öntöm és 170 fokon világos barnára sütöm.
- Öntettel tálalom és vagy lekvárral tálalom.