Rántott karfiol, cukkinivel
Magában, de hidegen is finom
- Könnyű
- Sajátrecept20-40 perc
- 2021-03-23313.3 kcal/fő
| 1 főre | Érték |
|---|---|
| kcal: | 313.3 |
| kJ: | 1332.6 |
| Szénhidrát: | 52.01 |
| Amelyből cukrok: | 3.93 |
| Zsír: | 21.81 |
| Amelyből telített zsírsavak: | 1.32 |
| Rost: | 4.41 |
| Fehérje: | 23.14 |
| Só: | 0.05 |
Az adott sor azért van pirossal kiemelve mert a recept alapanyagai között van olyan alapanyag amelynek az összetevőjének az értékét nem adta meg a gyártó. Melyek értéket nem tudjuk.
Eredetileg a recept 5 főre / darabra szólt.
Módosítsuk
Főre/adagra
Alapanyagok
- 15dkgZsemlemorzsa (általános )
- 30dkgCukkini (általános)
- 80dkgKarfiol (általános)
- 3dbTojás egész (általános) 1 db 52g
- 15dkgliszt búzafinomliszt BL 55 Nagyi titka
Elkészítés
Elkészítés a megadott link alatt
A karfiolt sós vízben még roppanósra megfőzöm. Miután lecsepegtettem a vizet róla, lisztbe, tojásba majd zsemlemorzsába forgatom és kisütöm. A cukkinit nem kell főzni azt csak “bebundázom és sütöm, sózni csak utólag szabad ha készen van mert levet enged.