Rakott hús gazdagon
Nem kell leves sem hozzá
- Közepes
- Sajátrecept90+ perc
- 2021-02-27788.97 kcal/fő
1 főre | Érték |
---|---|
kcal: | 788.97 |
kJ: | 3682.55 |
Szénhidrát: | 41.83 |
Amelyből cukrok: | 5.5 |
Zsír: | 53.17 |
Amelyből telített zsírsavak: | 24.06 |
Rost: | 4.94 |
Fehérje: | 34.7 |
Só: | 1.19 |
Az adott sor azért van pirossal kiemelve mert a recept alapanyagai között van olyan alapanyag amelynek az összetevőjének az értékét nem adta meg a gyártó. Melyek értéket nem tudjuk.
Eredetileg a recept 12 főre / darabra szólt.
Módosítsuk
Főre/adagra
Alapanyagok
- 25dkgVöröshagyma (általános)
- 2.5kgBurgonya (általános)
- 1.2kgSertés lapocka (általános)
- 10dbTojás egész (általános) 1 db 52g
- 800gTejföl /Magyar/ 20 %
- 50dkgbacon Tesco kockázott
- 2ek. ( csapott )Zsír Kacsazsír (általános)
Elkészítés
Elkészítés a megadott link alatt
Egymás után rétegezve tepsibe rakom a hozzávalókat. Kizsírozom a tepsit, majd elkezdem a rétegeket, karikára vágott hagyma, erre a karika krumpli, ezt megsózom majd bekenem tejföllel. Rászórom a kocka bacon felét, majd erre kerül a főtt tojás karikák, erre a szelet husik sózva, majd újabb tejföllel megkenve, meg a bacon masik fele.Végül az utolsó rtg krumpli és újra tejföl. Lefedve kb 1,5-2 óráig sütöm( amíg a hús megpuhul ) majd utána meg kb 30 percet, hogy megpiruljon a teteje. Ez egy magas falú gáztepsi méretű adag.
Receptajánló
Nagyon jó!
5 Csillag.