Paradicsomos “Húsgombóc”
Anyukám receptje, ő szokta nekünk elkészíteni
- Könnyű
- Futács Gitta10-20 perc
- 2021-02-19758.85 kcal/fő
1 főre | Érték |
---|---|
kcal: | 758.85 |
kJ: | 3225.73 |
Szénhidrát: | 77.82 |
Amelyből cukrok: | 1.23 |
Zsír: | 43.88 |
Amelyből telített zsírsavak: | 2.74 |
Rost: | 9.31 |
Fehérje: | 20.9 |
Só: | 0.95 |
Az adott sor azért van pirossal kiemelve mert a recept alapanyagai között van olyan alapanyag amelynek az összetevőjének az értékét nem adta meg a gyártó. Melyek értéket nem tudjuk.
Eredetileg a recept 4 főre / darabra szólt.
Módosítsuk
Főre/adagra
Alapanyagok
- 20dkgDió (általános)
- 3ek. ( csapott )Olaj Lenmagolaj (általános)
- 35dkgBasmati rizs (általános)
- 2ek. ( csapott )Majoranna, szárított (általános)
- 5dlparadicsomlé Sió
Elkészítés
Elkészítés a megadott link alatt
A rizst puhára főzzük egy leveskockával vagy alaplével.
A 3 ek őrölt lenmagot 9 ek vízzel áztatjuk kb 5 percig.(Ez a tojáshelyettesítés)
A darált diót, petrezselymet, majorannát, lenmagos keveréket, és a rizst összekeverjük és golyókat formálunk belőle.
A paradicsolében megfőzzük a zellert , teszünk bele bazsalikomot,sót, borsot .
Kevés rántást készítsünk a paradicsompürébe. (Olaj-liszt)
A gombócokat tepsibe tesszük, leöntjük a paradicsomlével és 15-20 percre sütőbe tesszük. (Ez a lépés kihagyható.)