Paprikáskrumpli lecsókolbásszal, nokedlivel
Igazi magyaros
-  Könnyű
 -  Sajátrecept20-40 perc
 -  2021-03-09694.23 kcal/fő
 
| 1 főre | Érték | 
|---|---|
| kcal: | 694.23 | 
| kJ: | 3177.7 | 
| Szénhidrát: | 96.84 | 
| Amelyből cukrok: | 5.37 | 
| Zsír: | 21.88 | 
| Amelyből telített zsírsavak: | 0.77 | 
| Rost: | 11.34 | 
| Fehérje: | 26.86 | 
| Só: | 2.91 | 
Az adott sor azért van pirossal kiemelve mert a recept alapanyagai között van olyan alapanyag amelynek az összetevőjének az értékét nem adta meg a gyártó. Melyek értéket nem tudjuk.
  Eredetileg a recept 4 főre / darabra szólt.
  Módosítsuk 
  Főre/adagra
 Alapanyagok
 -  15dkgLiszt BL55 (általános)
 -  15dkgVöröshagyma (általános)
 -  1.5kgBurgonya (általános)
 -  10mlOlaj Napraforgó olaj (általános)
 -  30dkgLecsókolbász (általános)
 -  1dbTojás egész (általános) 1 db 52g
 -  100gPiros Arany csemege ételízesítő paprikakrém Univer Magyar Ízek
 
Elkészítés
 Elkészítés a megadott link alatt
A vöröshagymát megdinsztelem az olajon, majd hozzá adom a burgonyát és a piros aranyat, ízlés szerint sózom. Amíg fő elkészítem a nokedlit. Vizet forralok, a liszből, tojásból + hideg vízből ( annyi vizet teszek hozzá, hogy szaggatható állagú legyen ) ízlés szerinti só kell bele, elkészítem a tésztát majd a zubogó vízbe szaggatom és megfőzöm. Amikor már a krumpli majdnem megfőtt hozzá teszem a lecsókolbászt és bele főzöm. Amikor kész bele keverem a nokedlit. Laktató egytálétel.
Receptajánló
Nagyon jó!
  5 Csillag.