Mac&Cheese
Ki ne szeretné
-  Könnyű
 -  Futács Gitta10-20 perc
 -  2021-02-19532.15 kcal/fő
 
| 1 főre | Érték | 
|---|---|
| kcal: | 532.15 | 
| kJ: | 2273.74 | 
| Szénhidrát: | 93.76 | 
| Amelyből cukrok: | 5.09 | 
| Zsír: | 7.82 | 
| Amelyből telített zsírsavak: | 2.3 | 
| Rost: | 4.9 | 
| Fehérje: | 20 | 
| Só: | 0.58 | 
Az adott sor azért van pirossal kiemelve mert a recept alapanyagai között van olyan alapanyag amelynek az összetevőjének az értékét nem adta meg a gyártó. Melyek értéket nem tudjuk.
  Eredetileg a recept 4 főre / darabra szólt.
  Módosítsuk 
  Főre/adagra
 Alapanyagok
 -  10dkgSárgarépa (általános)
 -  8dkgVöröshagyma (általános)
 -  15dkgBurgonya (általános)
 -  1tk. ( csapott )Mustár (általános)
 -  1kk. ( csapott )Só, himalája (általános)
 -  100gZABITAL BIOPONT BIO
 -  400gszarvacska 4 tojásos száraztészta Gyermelyi
 -  0.5kk. ( csapott )fokhagyma granulátum Kotányi
 -  1tk. ( csapott )őrölt paprika Kotányi édes
 -  30gmargarin Vénusz Natúr
 -  0.5kk. ( csapott )szerecsendió Horváth Rozi őrölt
 -  3ek. ( csapott )SÖRÉLESZTŐ PEHELY SZAFI FREE
 
Elkészítés
 Elkészítés a megadott link alatt
A krumplit,répát és a hagymát sós vízben puhára főzzük.
Ha kicsit kihűlt, turmixgépbe tesszük és az összes többi hozzávalóval alaposan összeturmixoljuk.
Szarvacska tésztával tálalom.
Ha szeretnénk,hogy még gusztusosabb legyen a tésztánk, tegyük be a sütőbe egy negyed órára hogy a teteje aranybarnára sülhessen.
Medvehagymát aprítottam a tetejére.
Ezt is, mint majdnem mindent egy nagy adag salátával fogyasztunk.