Linzer
Hagyományos linzer karika
-  Könnyű
 -  Gréta40-60 perc
 -  2020-10-16114.59 kcal/fő
 
| 1 főre | Érték | 
|---|---|
| kcal: | 114.59 | 
| kJ: | 483.61 | 
| Szénhidrát: | 15.04 | 
| Amelyből cukrok: | 7.94 | 
| Zsír: | 5.38 | 
| Amelyből telített zsírsavak: | 2.2 | 
| Rost: | 0.39 | 
| Fehérje: | 1.49 | 
| Só: | 0.01 | 
Az adott sor azért van pirossal kiemelve mert a recept alapanyagai között van olyan alapanyag amelynek az összetevőjének az értékét nem adta meg a gyártó. Melyek értéket nem tudjuk.
  Eredetileg a recept 40 főre / darabra szólt.
  Módosítsuk 
  Főre/adagra
 Alapanyagok
 -  5dkgDió (általános)
 -  1dbTojás egész (általános) 1 db 52g
 -  25dkgSütőmargarin /Rama/
 -  12dkgporcukor SweetFamily
 -  38dkgliszt búzafinomliszt BL 55 Nagyi titka
 -  50dkgsárgabarack lekvár Eko Nagymama
 
Elkészítés
 Elkészítés a megadott link alatt
- A margarint aprókockákra daraboljuk és két tenyerünk között lisztel elmorzsoljuk
 - Hozzáadjuk az 1 tojás sárgáját a porcukrot és lisztezett deszkán összegyúrjuk
 - 3-4 mm vastagra nyújtjuk
 - A tészta felét Kb. 4 cm átmérőjű lyukas szaggatóval a másik felét sima szaggatóval kiszúrjuk
 - A lyukas korongok egyik felét tojásfehérjébe mártjuk, majd durvára vágott, egy kevés kristálycukorral összekevert diót mártjuk.
 - A kialakított tésztát sütőpapírra egymástól kb 1 cm távolságra helyezzük és középforró sütőben halvány rózsaszínre sütjük.
 - 6-8 perc múlva megnézzük a tésztát. Ha néhány db megsült, késsel kiszedjük, a többit tovább sütjük.
 - Pár perc múlva ezt a műveletet ismételjük.
 - A korongokat párosítjuk, lekvárral össze ragasztjuk, majd dobozba tesszük.