Lencsegulyás
Kenyérrel egytálételnek is kiválló
- Könnyű
- Gréta60-90 perc
- 2021-10-06553.26 kcal/fő
1 főre | Érték |
---|---|
kcal: | 553.26 |
kJ: | 2548.5 |
Szénhidrát: | 63.06 |
Amelyből cukrok: | 6.28 |
Zsír: | 17.01 |
Amelyből telített zsírsavak: | 5.37 |
Rost: | 28.33 |
Fehérje: | 37.87 |
Só: | 0.48 |
Az adott sor azért van pirossal kiemelve mert a recept alapanyagai között van olyan alapanyag amelynek az összetevőjének az értékét nem adta meg a gyártó. Melyek értéket nem tudjuk.
Eredetileg a recept 6 főre / darabra szólt.
Módosítsuk
Főre/adagra
Alapanyagok
- 500gLencse (általános)
- 15dkgPetrezselyemgyökér (általános)
- 25dkgSárgarépa (általános)
- 15dkgVöröshagyma (általános)
- 15dkgBurgonya (általános)
- 500gSertés lapocka (általános)
- 20gPiros Arany csemege ételízesítő paprikakrém Univer Magyar Ízek
- 1gbabérlevél Házi Arany egész
- 1ek. ( csapott )Ételízesítő
- 5mlOlaj Napraforgó olaj ( általános )
Elkészítés
Elkészítés a megadott link alatt
A vörös hagymát megpucoltam kevés olajon megdinszteltem, hozzáadtam a kockára vágott lapockát, piros aranyat és fel tettem pörköltnek. Miután felforrt hozzáadtam a megmosott lencsét, több levet adtam hozzá, majd bele daraboltam a megpucolt zöldségeket, sóval, ételízesítővel, babérlevéllel ízesítettem, majd puhulásig megfőztem. Amikor megfőtt egy kanál mustárral még ízesítettem. Tejföllel ízlés szerint valamint friss kenyérrel egytálételnek is tökéletes.