Kiterített csirke fűszervajjal sütve
A kiterített csirke, finom, petrezselymes, citrusos fűszervajjal sül tökéletesen szaftosra és omlósra.
- Közepes
- Annuskám60-90 perc
- 2021-04-08668.43 kcal/fő
1 főre | Érték |
---|---|
kcal: | 668.43 |
kJ: | 2898.53 |
Szénhidrát: | 57.61 |
Amelyből cukrok: | 5.41 |
Zsír: | 33.3 |
Amelyből telített zsírsavak: | 6.98 |
Rost: | 6.53 |
Fehérje: | 78.53 |
Só: | 0.07 |
Az adott sor azért van pirossal kiemelve mert a recept alapanyagai között van olyan alapanyag amelynek az összetevőjének az értékét nem adta meg a gyártó. Melyek értéket nem tudjuk.
Az adott recept alapanyagai között megtalálható Fanyar hatású, mely a következőt jelenti:
A fanyar íz keresése az ételekben lelki tünetei: fanyalgás, feszültség keltés, szorongást, pánikot, stresszt okozhat. Testi tüneteit a feszült izomzat, remegés, fáradékonyság. A nem egyensúlyi állapotot csökkentő ízek az édes, és a savanyú ételek fogyasztása.
Az adott recept alapanyagai között megtalálható Édes hatású, mely a következőt jelenti:
Amennyiben túl sok édes ételt fogaszatunk az alábbi lelki tüneteket tapasztalhatjuk: birtoklási vágy, mohóság, tompaság. A testi tüneteit pedig a hízás, nehézkesség, aluszékonyság. Viszont ha keserű, pikáns, savanyító ételeket fogysztunk akkor az előbbi tünetek megszűnnek.
Az adott recept alapanyagai között megtalálható Tüzet csillapítja hatású, mely a következőt jelenti:
…
Az adott recept alapanyagai között megtalálható Szelet fokozza hatású, mely a következőt jelenti:
…
Az adott recept alapanyagai között megtalálható Vizet csillapítja hatású, mely a következőt jelenti:
...
Eredetileg a recept 6 főre / darabra szólt.
Módosítsuk
Főre/adagra
Alapanyagok
- 30dkgCukkini (általános)
- 20dkgFokhagyma (általános)
- 40dkgSárgarépa (általános)
- 10dkgVöröshagyma (általános)
- 1kgBurgonya (általános)
- 15mlOlivaolaj (általános)
- 0.5dbCitrom reszelt héja 1 db 10g
- 5dkgVaj ( általános )
- 1.8kgCsirke egész ( általános )
Elkészítés
Elkészítés a megadott link alatt
Az elkészítésről a videót megtaláljátok a linkre kattintva. A tápanyag értéket egy főre láthatjátok, ha 6 főre osztjátok szét az elkészült adagot.