Kenyérlángos magyaros feltéttel
Pizza tésztának is tökéletes
- Könnyű
- Sajátrecept40-60 perc
- 2021-02-19324.88 kcal/fő
1 főre | Érték |
---|---|
kcal: | 324.88 |
kJ: | 1358.46 |
Szénhidrát: | 27.15 |
Amelyből cukrok: | 2.99 |
Zsír: | 17.43 |
Amelyből telített zsírsavak: | 10.23 |
Rost: | 1.07 |
Fehérje: | 13.86 |
Só: | 0.87 |
Az adott sor azért van pirossal kiemelve mert a recept alapanyagai között van olyan alapanyag amelynek az összetevőjének az értékét nem adta meg a gyártó. Melyek értéket nem tudjuk.
Eredetileg a recept 12 főre / darabra szólt.
Módosítsuk
Főre/adagra
Alapanyagok
- 3dbTojás egész (általános) 1 db 52g
- 1kk. ( csapott )Cukor kristály (általános)
- 2.5dlTej /Magyar/ 2,8 %
- 450gTejföl /Magyar/ 20 %
- 20dkgTrapista sajt /Tolle/
- 400gliszt búzafinomliszt BL 55 Nagyi titka
- 10dkgkolbász Gyulai szeletelt
- 10dkgsonka HERZ Gála szeletelt
- 15dkgKUKORICA AUCHAN SZUPER ÉDES MORZSOLT CSEMEGE
Elkészítés
Elkészítés a megadott link alatt
A langyos tejbe feloldom a cukrot és abba morzsolom az élesztőt. Miután felfutott a lisztre öntöm és egy csipet sóval együtt összedolgozom. Hagyom kelni kb 30 percet letakarva. ( néha hogy gyorsítsam, vagy ráteszem a tálat a meleg radiátorra vagy meleg vízbe állítom ).
Miután megkelt egy pici olajat öntök a tepsi aljábba és kézzel széthúzgálom a tésztát. Tejfölel megkenem majd Ízlés szerint feléttel látható el, ez most sonka, kolbász, tojás, sajt ( de lehet hagyma, szalonna, paradicsom stb ). Egy sütő tepsi méretbe kb 1 cm vastag lesz a tészta sütés után. Előmelegített sütőben 180 fokon kell sütni. Mire pirosodni kezd a sajt a tetején addigra megsült a tészta is. Én 12 szelettel számoltam a tápanyag számításnál.