Gluténmentes szilvás gombóc
Mert a gombócot mindenki szereti
- Közepes
- Zellei Tündi20-40 perc
- 2021-02-1946.6 kcal/fő
1 főre | Érték |
---|---|
kcal: | 46.6 |
kJ: | 212.5 |
Szénhidrát: | 8.49 |
Amelyből cukrok: | 1.74 |
Zsír: | 0.5 |
Amelyből telített zsírsavak: | 0.13 |
Rost: | 1.91 |
Fehérje: | 1.7 |
Só: | 0.3 |
- 50dkgBurgonya (általános)
- 30dkgSzilva (általános)
- 1dbTojás egész (általános) 1 db 52g
- 1tk. ( csapott )Só, himalája (általános)
- 10dkgliszt gluténmentes csökkentett szénhidráttartalmú általános lisztkeverék Zellei Tündi
Elkészítés a megadott link alatt
A burgonyát megfőzzük héjában, majd kihűtjük. Meghámozzuk és összetörjük, majd a tojással sóval és annyi lisztkeverékkel összekeverjük, hogy könnyen gyúrható tésztát kapjunk. Közben pici vajon vagy kókuszolajon megpirítjuk a gluténmentes zsemlemorzsát. A szilvákat felezzük vagy negyedeljük. Az édesítőt az őrőlt fahéjjal elkeverjük. A tésztából kisebb gombócokat veszünk, majd kilapítjuk a tenyerünkben, a szilvát a közepébe tesszük és egy kiskanál édesítőszeres fahéjat teszünk rá, aztán szépen gombóccá formázzuk. Forró sós vízbe tesszük az így megtöltött gombócokat és 4-5 perc alatt megfőzzük. Egyenként leszűrjük a gombócokat és a morzsában óvatosan meghempergetjük őket. A tészta kétharmadából gombócok készülnek a maradékból pedig kicsi nudlik készülnek. Édesanya “angyal bögyörő”-nek hívja.:) Azokat is kifőzzük és meghempergetjük a pirított morzsában. Tálaláskor még meghinthetjük őket az édesítőszeres fahéjjal vagy porrá őrőlt eritrittel.