Regisztráció

Gluténmentes szénhidrátcsökkentett fánkok Zelleitündi módra

  • Közepes
  • Zellei Tündi
    40-60 perc
  • 2021-01-19
    106.96 kcal/fő
1 főre Érték
kcal: 106.96
kJ: 446.38
Szénhidrát: 16.14
Amelyből cukrok: 4.11
Zsír: 3.69
Amelyből telített zsírsavak: 1.88
Rost: 7.51
Fehérje: 2.91
Só: 0.13
Az adott sor azért van pirossal kiemelve mert a recept alapanyagai között van olyan alapanyag amelynek az összetevőjének az értékét nem adta meg a gyártó. Melyek értéket nem tudjuk.
Eredetileg a recept 10 főre / darabra szólt.
Módosítsuk
Főre/adagra
Értékelés
Értékelések megtekintése
Kedvencekhez adom
Alapanyagok
  • 1
    db
    Tojás egész (általános) 1 db 52g
  • 1
    db
    Tojássárgája (általános) 1 db
  • 1
    kk. ( csapott )
    Só, himalája (általános)
  • 1
    kk. ( csapott )
    Szódabikarbóna (általános)
  • 1
    ek. ( csapott )
    ERITVIA ÉDEN PRÉMIUM
  • 30
    g
    ERITRIT ÉDEN PRÉMIUM
  • 200
    g
    tej 2,8% Tolle laktózmentes ESL
  • 1.5
    dkg
    élesztő Budafoki gluténmentes sütőélesztő
  • 1
    ek. ( csapott )
    citromlé 100% Bio Zentrale BIO
  • 100
    g
    liszt csökkentett szénhidráttartalmú gluténmentes lisztkeverék Zellei Tündi
  • 100
    g
    liszt gluténmentes ropogós héjú kenyér és péksütemény lisztkeverék Zellei Tündi
  • 20
    g
    Vaj ( általános )
Elkészítés

Elkészítés a megadott link alatt

Az élesztőt fél dl langyos tejben felfuttatjuk a kimért mennyiségből természetesen. Közben a szárazanyagokat kimérjük jól elkeverjük. A maradék tejet a tojást és a sárgáját, az olvasztott vajjal a citromlével elkeverjük és hozzáadjuk a szárazanyagokhoz a felfuttatott élesztővel együtt. Elkeverjük. Először sűrű nokedliszerű tésztát kapunk, ami szépen besűrűsödik. Pár perc átgyúrás elteltével szépen összaáll a tészta. Egy picit lágyabb tésztát kell kapjunk, mint a gluténmentes kenyér tészta. 30-40 percen keresztül letakarva langyos helyen kelesztjük.
Ha megkelt, akkor egy kis gluténmentes lisztezett deszkán enyhén kilapogatjuk, kinyújtjuk másfél ujjnyi vastagra. Nagyobb pogácsa szaggatóval kiszaggatjuk. (7 cm-es átmérőjűvel)
Letakarva pihentetjük, míg az olaj felforrósodik.
Ha forró az olaj mehetnek bele a fánkocskák. A közepébe mélyedést készítünk az ujjunkkal és beletesszük az olajba azzal a felével lefelé, ami eddig felül volt. Fedő alatt pár perc alatt megsütjük, majd levesszük a fedőt és a másik felét is megsütjük.
Papírtörlőre szedjük, majd meghintjük porrá őrőlt eritrittel és cukormentes baracklekvárral tálaljuk.

9 db közepes fánk lesz belőle.