Regisztráció

Gluténmentes karácsonyi linzerek

Zelleitündi módra

  • Könnyű
    local_dining local_dining local_dining local_dining local_dining
  • Zellei Tündi
    90+ perc
  • 2020-11-28
    69.96 kcal/fő
1 főre Érték
kcal: 69.96
kJ: 290.86
Szénhidrát: 8.16
Amelyből cukrok: 2.43
Zsír: 4.65
Amelyből telített zsírsavak: 3.18
Rost: 1.41
Fehérje: 0.84
Só: 0.02
Az adott sor azért van pirossal kiemelve mert a recept alapanyagai között van olyan alapanyag amelynek az összetevőjének az értékét nem adta meg a gyártó. Melyek értéket nem tudjuk.
Eredetileg a recept 40 főre / darabra szólt.
Módosítsuk
Főre/adagra
Értékelés
Értékelések megtekintése
Kedvencekhez adom
Alapanyagok
  • 2
    db
    Tojássárgája (általános) 1 db
  • 0.5
    kk. ( csapott )
    Só, himalája (általános)
  • 0.5
    kk. ( csapott )
    Szódabikarbóna (általános)
  • 20
    dkg
    Teavaj /Magyar/
  • 15
    dkg
    liszt GLUTÉNMENTES LISZTKEVERÉK ZELLEI TÜNDI
  • 2
    tk. ( csapott )
    ERITVIA ÉDEN PRÉMIUM
  • 8
    dkg
    ERITRIT ÉDEN PRÉMIUM
  • 3
    ml
    rum aroma Max Aroma Kingston
  • 200
    g
    Sárgabarack lekvár xilittel
  • 15
    dkg
    liszt gluténmentes ropogós héjú kenyér és péksütemény lisztkeverék Zellei Tündi
Elkészítés

Elkészítés a megadott link alatt

Karácsonyi inzer korongok gluténmentesen, kétféle lisztkeverékből, cukor hozzáadása nélkül.

Elkészítés módja

A lisztkeverékeket a vajjal összemorzsoljuk, majd a többi hozzávalóval együtt gyorsan összegyúrjuk. Cipót formázunk belőle és folpackba csavarva, hűtőben pihentetjük 2 órát. Ezután kb. fél centiméteres vastagságúra nyújtjuk, tetszés szerint karácsonyi kiszúrókkal formázzuk. 170 C fokos sütőben 7-8 perc alatt készre sütjük. Nem szabad túlsütni, mert akkor kemény lesz. Akkor jó ha még éppen nem pirultak meg a szélei. Ha kihűlt cukormentes lekvárral megkenjük, rátesszük a tetejét és megszórjuk porrá őrőlt eritrittel.

Bevásárlólista/hozzávalók

-15 dkg Zellei Tündi gluténmentes lisztkeverék 500g

-15 dkg Zellei Tündi gluténmenets ropogós héjú kenyér és péksütemény lisztkeverék

-20 dkg vaj

-1 teáskanál vaníliaőrlemény 

-8 dkg eritrit por

-2 teáskanál Éden Prémium Eritvia négyszeres édesítő

-2 tojássárga

-késhegynyi szódabikarbóna

-kiskanál rum

-csipet só

-cukormentes baracklekvár

40 db kész linzerből 1 db-ra  lett a tápanyag számítás!