Regisztráció

Gluténmentes friss spagetti tészta

Mert a gluténmentes is lehet finom

  • Közepes
  • Zellei Tündi
    20-40 perc
  • 2021-02-19
    200.55 kcal/fő
1 főre Érték
kcal: 200.55
kJ: 843.3
Szénhidrát: 26.4
Amelyből cukrok: 0.26
Zsír: 4.56
Amelyből telített zsírsavak: 1.38
Rost: 10.35
Fehérje: 7.86
Só: 0.01
Az adott sor azért van pirossal kiemelve mert a recept alapanyagai között van olyan alapanyag amelynek az összetevőjének az értékét nem adta meg a gyártó. Melyek értéket nem tudjuk.
Eredetileg a recept 4 főre / darabra szólt.
Módosítsuk
Főre/adagra
Értékelés
Értékelések megtekintése
Kedvencekhez adom
Alapanyagok
  • 3
    db
    Tojás egész (általános) 1 db 52g
  • 18
    dkg
    liszt gluténmentes ropogós héjú kenyér és péksütemény lisztkeverék Zellei Tündi
Elkészítés

Elkészítés a megadott link alatt

A frissen készült házi tésztához az egész tojásokat enyhén felverjük, majd hozzáadjuk a lisztkeveréket és sima tésztává gyúrjuk. Ha szükséges gyúrás közben még adhatunk hozzá lisztkeveréket. Majd pár percig letakarva pihentetjük és újra átgyúrjuk a tésztát, ezt kétszer ismételjük meg, hogy finom sima tésztát kapjunk. Nylon zacskóba tesszük és 10 percet pihentetjük. A tésztagombócot négy részre vágjuk, meglisztezzük a felületét és tésztagéppel kinyújtjuk több fázisban, majd a tésztagép spagetti vágófejével a tésztából spagettit vágunk. Ha nincs tésztagépünk, akkor lisztezett deszkán szép vékonyra kinyújtjuk, majd formázzuk, vagyis vékony csíkokra vágjuk és úgy lesz spagettink. Ebből a mennyiségből kb 300 g tészta lesz. Forró lobogó sós vízben pár perc alatt félpuhára al dente-re főzzük. Tetszés szerinti mártással tálaljuk. Ha nem szeretnénk azonnal felhasználni, akkor meg is száríthatjuk, vagy a legjobb ötlet a lefagyasztás. Az éttermekben is a frissen készült tésztát mélyhűtve tárolják, majd ha szükség van rá, kifőzik és már kész is a frissen készült házi tészta.