Regisztráció

Édesburgonya krémleves

Nagyon finom

  • Könnyű
  • Gréta
    10-20 perc
  • 2021-10-06
    852.8 kcal/fő
1 főre Érték
kcal: 852.8
kJ: 3583.5
Szénhidrát: 125.71
Amelyből cukrok: 32.21
Zsír: 37.35
Amelyből telített zsírsavak: 23.36
Rost: 19.06
Fehérje: 13.23
Só: 2.83
Az adott sor azért van pirossal kiemelve mert a recept alapanyagai között van olyan alapanyag amelynek az összetevőjének az értékét nem adta meg a gyártó. Melyek értéket nem tudjuk.
Eredetileg a recept 1 főre / darabra szólt.
Módosítsuk
Főre/adagra
Értékelés
Értékelések megtekintése
Kedvencekhez adom
Alapanyagok
  • 15
    dkg
    Vöröshagyma (általános)
  • 500
    g
    Édesburgonya (általános)
  • 1
    db
    tyúkhúsleveskocka 1 db Knorr
  • 100
    ml
    tejszín főzőtejszín 10% Oké! UHT
  • 5
    g
    Fokhagyma ( 1 gerezd - közepes, általános )
  • 3
    dkg
    Vaj ( általános )
Elkészítés

Elkészítés a megadott link alatt

A vajon a kockára vágott vöröshagymát megdinszteltem, majd hozzáadtam a fokhagymát, a megpucolt kockára vágott édesburgonyát, és felöntöttem annyi vízzel hogy pont ellepje. Hozzáadtam még a leveskockát, majd teljesen puhára főztem. Ezt követően turmixgéppel teljesen pépesítettem, hozzáadtam az 1 dl tejszínt és egyet forraltam rajta. Ízlés szerint még ízesíthető sóval,  szerecsendióval. Melegen tökmaggal megszórva találtam.
2 kiadós adag készült belőle, így egy adag tápanyag értékeit láthatjátok.