Csőben sült brokkoli
Az étel elkészítése, nem igényel nagy konyhai gyakorlatot.
- Könnyű
- MucsiNikol40-60 perc
- 2021-03-23174.55 kcal/fő
1 főre | Érték |
---|---|
kcal: | 174.55 |
kJ: | 727.9 |
Szénhidrát: | 1.85 |
Amelyből cukrok: | 1.58 |
Zsír: | 14.06 |
Amelyből telített zsírsavak: | 6.31 |
Rost: | 2.59 |
Fehérje: | 8.54 |
Só: | 1.04 |
- 20gTrappista sajt (általános)
- 1dbTojás egész (általános) 1 db 52g
- 2ek. ( csapott )Tejföl /Magyar/ 20 %
- 450gbrokkoli rózsa Iglo gyorsfagyasztott
- 80gszalonna SPAR füstölt, gyorspácolt kolozsvári
Elkészítés a megadott link alatt
80 gr. szalonnát apró kockákra vágva olvasszunk ki, a pörcöt tegyük félre. A kiolvasztott zsírral vékonyan kenjünk ki egy sütőformát, pl. őzgerincformát.
450 gr. gyorsfagyasztott brokkolit olvasszunk ki, és vágjuk össze. Vegyünk elő egy magas falú serpenyőt és pároljuk meg. Sózzuk, ízlés szerint fűszerezzük szerecsendióval, fokhagymával. Majd, húzzuk félre a tűzről.
Reszeljünk le 20 gr. sajtot.
2 ek. tejfölt és 1 db. tojást keverjünk habosra, és adjuk hozzá a félretett szalonnapörcöt, és lazán keverjük el benne a reszelt sajtot is.
A kizsírozott sütőformába helyezzük a párolt brokkolit, és rásímítjuk a tejfölös sajtos masszát.
180 C°-ra előmelegített sütőbe toljuk, és addig sütjük, amíg enyhén barnára pirul a teteje. Kb. 15-20 perc.
Miután elkészült, egy spatulával körbevágjuk a széleken, és könnyedén tálcára borítható, szépen szeletelhető.
Jó étvágyat!