Regisztráció

Caprese csirkemell

Könnyű ebéd, vagy vacsora. 🙂 Nagyon finom, és néhány hozzávalóból gyorsan elkészíthetjük.

  • Könnyű
  • MucsiNikol
    10-20 perc
  • 2021-03-16
    388.79 kcal/fő
1 főre Érték
kcal: 388.79
kJ: 1572.36
Szénhidrát: 4.54
Amelyből cukrok: 3.05
Zsír: 15.52
Amelyből telített zsírsavak: 6.82
Rost: 0.96
Fehérje: 55.19
Só: 0.31
Az adott sor azért van pirossal kiemelve mert a recept alapanyagai között van olyan alapanyag amelynek az összetevőjének az értékét nem adta meg a gyártó. Melyek értéket nem tudjuk.
Eredetileg a recept 4 főre / darabra szólt.
Módosítsuk
Főre/adagra
Értékelés
Értékelések megtekintése
Kedvencekhez adom
Alapanyagok
  • 250
    g
    Paradicsom (általános)
  • 50
    g
    Vöröshagyma (általános)
  • 800
    g
    Csirkemell ( általános )
  • 0.5
    dl
    balzsamecet 6% Despar modenai
  • 0.5
    dl
    olívaolaj Bertolli Originale extra szűz
  • 200
    g
    mozzarella zsíros, lágy sajt Szarvasi
Elkészítés

Elkészítés a megadott link alatt

A receptben az alapanyagok közé a felhasznált fűszereket külön nem tüntettem fel, használjunk ízlés szerint kakukkfüvet, oregánót, bazsalikomot, sót, őrölt borst.
A csirkemellfiléket hosszában kettévágjuk, mindkét oldalukat sózzuk, borsozzuk és állni hagyjuk kb. 10 percet.
Előkészítjük a paradicsomos ragu hozzávalóit, a hagymát, fokhagymát finomra vágjuk, a koktélparadicsomokat félbe vágjuk, a mozzarellát pedig felszeljük.
Egy nagyobb serpenyőben az olívaolajon a filék mindkét oldalát megsütjük.
Amikor végeztünk a hús elősütésével, a visszamaradt zsiradékba tesszük a zöldségeket és a fűszereket, kb. 5 perc alatt fedővel lefedve megfőzzük.
Amíg fő a paradicsomos ragu, addig a csirkemellekre rakosgatjuk a mozzarellaszeleteket, és teszünk rá friss, vagy morzsolt szárított bazsalikomot. Végül befedjük egy másik csirkemelldarabbal.
Az elkészült paradicsomragut egy tepsibe öntjük és a mozzarellás bazsalikomos csirkemelleket ráhelyezzük szép sorban.
A 180 C fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt készre sül.