
Brokkoli krémleves egyszerűen
Érdemes kipróbálni
- Könnyű
- Gréta10-20 perc
- 2021-07-22226.03 kcal/fő
1 főre | Érték |
---|---|
kcal: | 226.03 |
kJ: | 881.18 |
Szénhidrát: | 13.1 |
Amelyből cukrok: | 4.97 |
Zsír: | 18.18 |
Amelyből telített zsírsavak: | 11.67 |
Rost: | 4.01 |
Fehérje: | 4.99 |
Só: | 0.82 |
Az adott sor azért van pirossal kiemelve mert a recept alapanyagai között van olyan alapanyag amelynek az összetevőjének az értékét nem adta meg a gyártó. Melyek értéket nem tudjuk.
Eredetileg a recept 4 főre / darabra szólt.
Módosítsuk
Főre/adagra
Alapanyagok
- 500gBrokkoli (általános)
- 15dkgVöröshagyma (általános)
- 1.5lVíz, ivóvíz
- 1dblevesalap 1 db Knorr házias tyúk
- 150mltejszín 30% Milli UHT
- 3dkgVaj ( általános )
Elkészítés
Elkészítés a megadott link alatt
A vöröshagymát megpucoljuk, majd apróra vágjuk és megdinszteljük a vajon. A brokkolit rózsáira szedjük ( a szárát sem szabad kidobni az is bele kerülhet a levesbe ), és miután a hagyma kész, felöntjük a vízzel , és bele tesszük a brokkolit. Ízlés szerint sóval, borssal, fokhagymával, leveskockával ízesítjük és puhára főzzük. Amikor megfőtt össze turmixoljuk, majd hozzá adjuk a tejszínt és még egyet forralunk rajta. Leves gyönggyel, zsemlekockával, sajttal
vagy csak magában tálalhatjuk ízlés szerint.