Baguette
Dia-Wellness Életmódváltók Mészáros Margit receptje
- Közepes
- Dia-Wellness Konyha40-60 perc
- 2020-10-22879 kcal/fő
1 főre | Érték |
---|---|
kcal: | 879 |
kJ: | 3687.33 |
Szénhidrát: | 92.3 |
Amelyből cukrok: | 2.87 |
Zsír: | 19.93 |
Amelyből telített zsírsavak: | 2.3 |
Rost: | 46.2 |
Fehérje: | 58.93 |
Só: | 7.5 |
Az adott sor azért van pirossal kiemelve mert a recept alapanyagai között van olyan alapanyag amelynek az összetevőjének az értékét nem adta meg a gyártó. Melyek értéket nem tudjuk.
Eredetileg a recept 3 főre / darabra szólt.
Módosítsuk
Főre/adagra
Alapanyagok
- 1dbTojás egész (általános) 1 db 52g
- 5dlIvóvíz
- 2tk. ( csapott )Só, himalája (általános)
- 10mlnapraforgó-étolaj Vénusz első préselésű, finomított
- 5dkgélesztő Budafoki gluténmentes sütőélesztő
- 70dkgliszt DIA-WELLNESS LISZTKEVERÉK 50 %
Elkészítés
Elkészítés a megadott link alatt
Bedagasztás után 40 perc kelesztés, átgyúrjuk, majd 3 cipót alakítunk ki a tésztából. 20 percig hagyjuk őket pihenni. Kézzel kör alakúra nyújtjuk mindegyiket, majd fentről lefelé elkezdjük tekerni úgy, hogy a két végére "ráhúzzuk" a tésztát, azért, hogy ne kifli formát kapjunk. Összecsipkedjük a szélét, ez kerüljön alulra. Sütőpapírral bélelt tepsibe rendezzük, éles késsel bevagdossuk, majd lekenjük tojással őket. Nincs baguette-sütőformám, ezért úgy oldottam meg, hogy a tepsiben a sütőpapírból elválasztókat készítettem. 😊 Ezt is megmutatom az egyik képen.
Előmelegített 200 fokos sütőben 25 perc alatt szép pirosra sütöttem.
Jó munkát, jó étvágyat!
A recept a Dia-Wellness Életmódváltók csoportból származik.