Bacon ágyon sült karfiolpüré
Igazàn finom
- Közepes
- MucsiNikol40-60 perc
- 2021-03-14123.94 kcal/fő
1 főre | Érték |
---|---|
kcal: | 123.94 |
kJ: | 531.65 |
Szénhidrát: | 4.94 |
Amelyből cukrok: | 2.14 |
Zsír: | 8.87 |
Amelyből telített zsírsavak: | 3.67 |
Rost: | 1.64 |
Fehérje: | 6.71 |
Só: | 0.72 |
Az adott sor azért van pirossal kiemelve mert a recept alapanyagai között van olyan alapanyag amelynek az összetevőjének az értékét nem adta meg a gyártó. Melyek értéket nem tudjuk.
Eredetileg a recept 8 főre / darabra szólt.
Módosítsuk
Főre/adagra
Alapanyagok
- 5gFokhagyma (általános)
- 650gKarfiol (általános)
- 2dbTojás egész (általános) 1 db 52g
- 50gTrapista sajt /Tolle/
- 100gbacon RINGA Szeletelt
- 5gVaj ( általános )
- 50gParadicsom szárított
Elkészítés
Elkészítés a megadott link alatt
A főtt karfiolt a vajjal és a tojással, a fokhagymával a botmixerrel “habosra” keverjük. A trapista sajtot és a szárított paradicsomot felkockázzuk és a többi fűszerrel együtt lazán elkeverjük. Az őzgerincformànkat vagy a sütőformát hosszában kibéleljük a bacon- nal és a karfiolos masszát rátöltjük.
Sütőben 180 fokon 30-35 perc alatt készre sütjük.
Ha a végén a sütőlemezre borítjuk, akkor a bacont pár perc alatt rá is lehet pirítani.